Balončići upoznali različita zanimanja ljudi

Objavljeno : 20. stu 2017.

Balončići upoznali različita zanimanja ljudi

PRODAVAČ/ICA

U trgovini tekstilom vidjeli smo što se sve prodaje: gumbi, konci, vuna i razni materijali. Prodavačica nam je pokazala da se platno u balama mjeri i reže za prodaju. Tako smo naučili da se mjerna jedinica zove metar. Djeca su bila znatiželjna te su postavljala puno pitanja na koja im je prodavačica rado odgovarala. Na upit prodavačice saznali smo da u skupini imamo budućih trgovaca.

 

POSTOLAR

Posjetom postolaru djeci smo približili zanimanje koje pomalo nestaje. U radnji kod gospodina Željka, djeca su sa velikom pažnjom razgledavala alate i strojeve koje on koristi u svome radu, te su slušala njegovo objašnjenje postupka popravka obuće: šivanje, ljepljenje, brušenje i četkanje. Iz posjete postolaru, djeca su shvatila vrijednost zanata, jer popravkom obuće štede novac, čuvaju okoliš i održavaju tradiciju zanata.

 

UČITELJ/ICA

U sklopu našeg projekta “Slova” posjetili smo 1.C razred s učiteljicom Kamila. Bili smo na satu Hrvatskog jezika na obradi velikog i malog tiskanog slova Č. Slušali smo glasovnu analizu i sintezu riječi, gledali vježbe pisanja, a na kraju smo se svi zajedno poigrali igre “Čemu služi…?”

Sudjelovanje na nastavi djecu je potaknulo da se i oni osjećaju i ponašaju kao pravi školarci.

Skip to content