CVJETIĆI I “SAY HELLO TO THE WORLD”

Objavljeno : 21. lip 2019.

CVJETIĆI I “SAY HELLO TO THE WORLD”

Djeca skupine Cvjetići svojim prijateljima iz Crne Gore su predstavili svoju domovinu, te tako priveli projekt SAY HELLO TO THE WORLD kraju. Svoju Hrvatsku djeca su prezentirala na njima najkreativniji način, likovnim izražavanjem i stvaranjem kroz individualne i zajedničke radove. Za početak prijateljima smo otpjevali himnu: LIJEPA NAŠA DOMOVINO, te kroz likovne radove prijateljima približili sve ljepote i bogatstva naše države i  na kraju otpjevali pjesmicu LIJEPA NAŠA HRVATSKA.  Nakon toga imali smo i  šesto javljanje DLAN, gdje smo prijateljima pokazali plakat koji smo im napravili za uspomenu, te razgovarali o tome kako bi voljeli kad bi se dogovorio daljnji način komunikacije i izvan projekta. Za kraj zajedno smo otpjevali pjesmicu „Kad si sretan“.

Cilj projekta je bio da koristeći različite zanimljive aktivnosti motivira djecu na suzbijanje stereotipa, predrasuda, te na rješavanje netolerantnosti.

Upoznavanjem svojeg okruženja, ali i okruženja u drugim dijelovima svijeta djeca su razvila spoznaju o narodu i državi, upoznali smo kulturu i tradiciju Crne Gore, razvili novo prijateljstvo, naučili strane riječi, jezik, ali i s ponosom predstavili sebe kao pojedinca i društvo u kojem živimo, te naš grad i državu, običaje, tradiciju i kulturu. S međunarodnim sudjelovanjem i povezivanjem, djecu osvješćujemo kako mogu graditi mostove prijateljstva s djecom drugih zemalja na kreativan i zabavan način. Djeca su  međusobno pokazala kako se igraju, što znaju, gdje i kako žive, kojim jezikom govore, predstavili  svoju obitelj i vrtić, promovirali  svoj grad i državu.

Učeći o sebi i o drugima, razvili smo toleranciju, komunikacijske  i socijalne vještine.

Uz razvoj interkulturnih kompetencija, projekt razvija i digitalnu kompetenciju jer djeca su naučila kako koristiti suvremene komunikacijske tehnologije (Internet) na siguran i društveno prihvatljiv način.

Po završetku projekta vrtić će dobiti zastavu i priznanje tolerantnog vrtića.

Odgojiteljice: Diana i Ivana

Skip to content