CVJETIĆI I SIGURNOST U PROMETU U SURADNJI S GRADSKOM KNJIŽNICOM

Objavljeno : 20. sij 2019.

CVJETIĆI I SIGURNOST U PROMETU U SURADNJI S GRADSKOM KNJIŽNICOM

U utorak, 15.siječnja starija skupina “Cvjetići” posjetila je Gradsku knjižnicu. Često posjećujemo knjižnicu, posuđujemo i vraćamo razne zanimljive priče i slikovnice ili dođemo poslušati knjižničarku Katarinu kako nam čita priče.

Ovoga puta u knjižnici nas je dočekala gospođa Ivanka Vusić koja radi u  Policijskoj upravi Koprivnica. Na početku teta Ivanka, kako su je djeca prozvala je kasnila, no imala je opravdan razlog. Ispričala je djeci kako je morala biti jako oprezna u prometu, jer je na cesti bilo puno kamiona s drvima. To je bio odličan uvod u slikovnicu  “Sigurnost u prometu”. Čitajući ju, prisjetili smo se najvažnijih prometnih propisa i znakova. Kroz zanimljive ilustracije vidjeli smo  kako sigurno prijeći preko kolnika, čemu služi semafor, kako prijeći preko željezničke pruge, kako sigurno upravljati biciklom u prometu te zbog čega je važno upotrebljavati sigurnosti pojas, autosjedalicu i reflektirajuće materijale (reflektirajući prsluk i reflektirajuće vrpce za ruke). Najzanimljivije je bilo čuti dječje odgovore na pitanje: Kako se voze u autu?, Sjede li u autosjedalici? Ono najvažnije što smo zapamtili, ne postoji ni jedan opravdan razlog da dijete nije  u autosjedalici,  a pogotovo da nije vezano.

Nakon razgovora uslijedila je kreativna radionica, djeca su od kolaž papira izradila svoje vesele automobile, koje smo za uspomenu uzeli u vrtić.  Za poklon od tete Ivanke dobili smo označivače za knjige (bookmarks) s porukama kako se ponašati u prometu. Veseli nas ponovni susret u knjižnici koji smo dogovorili za Valentinovo.

Odgojiteljica Ivana F.

Skip to content