CVJETIĆI ISTRAŽUJU

Objavljeno : 16. svi 2019.

CVJETIĆI ISTRAŽUJU

Djeca najviše uče kroz igru i aktivno istražujući svijet oko sebe. Cvjetići su pokazali veliki interes za istraživanje svemira i naše planete Zemlje

Centar čitanja i pisanja upotpunili smo novim knjigama i enciklopedija o Sunčevom sustavu i našoj planeti. Uslijedila su mnoga pitanja o svemiru, a odgovore smo pronašli u dokumentarnim filmovima na kompjuteru i enciklopedijama. Vođena vlastitom interesu, djeca su istraživala i međusobno razgovarala o vlastitim iskustvima o Svemiru. U čitavoj aktivnosti naglasak je bio u učenju kroz igru, manipuliranju, istraživanju i razgovoru.

Na internetu smo pronašli pjesmicu o Osam planeta, djeca su brzo usvojili tekst pjesmice, te samoinicijativno traže svaki dan da im se pusti pjesmica. Upoznali smo nove pojmove : sunčev sustav, galaksija, crna rupa, asteroid, zviježđe.

Djeca se svakodnevno likovno izražavaju i stvaraju na temu Svemira i planetu zamlje. Djevojčica E. je donijela u vrtić svoju igru „Istraži velike svemirske tajne“ (magnetna slagalica i knjiga OSVOJI SVEMIR).

Dječak D. nam je rekao da zna jednu pjesmicu koju je naučio u starom vrtiću, a zove se Planeta Zemlja. Pjesmica nam se toliko svidjela, da ćemo ju pjevati i na našoj završnoj svečanosti.

Kroz razgovor djecu smo osvijestili o važnosti očuvanja naše Planete, za dan planete Zemlje napravili smo plakat o očuvanju prirode, na izradu plakata nas je inspirirala priča „PISMO IZ ZELENGRADA“,  te roditeljima smo poslali snažnu poruku kroz pjesmicu “RECI NE PLASTIČNIM VREĆICAMA“

Poslušajte pjesmice 😊

https://www.youtube.com/watch?v=pL9mpEjM7Wk

https://www.youtube.com/watch?v=kOsf4t0BuIY

https://www.youtube.com/watch?v=izr9X47jrNc

Odgojiteljice: Ivana i Diana

Skip to content