CVJETIĆI POSJETILI GRADSKU KNJIŽNICU ĐURĐEVAC

Objavljeno : 31. lis 2018.

CVJETIĆI POSJETILI GRADSKU KNJIŽNICU ĐURĐEVAC

Mjesec Hrvatske knjige obilježili smo odlaskom u gradsku knjižnicu Đurđevac. Tamo nas je dočekala uvijek nasmijana knjižničarka Katarina, ovoga puta nam je ispričala priču o Vuku i sedam kozlića. Na početku smo razgovarali o snovima, djeca prepričavala što najčešće sanjaju,  te smo tako  došli i do vuka koji se javlja u nama poznatim pričama. Nakon pričanja priče djeca u odgovarala na pitanje kako se osjećaju, svi su se složili da su sretni, jer se je na kraju sve dobro završilo. Kako u priči kozlići nemaju imena, djeca su im dala imena, pa tako je najmanji kozlić postao Mrvica, blo je tu i Maša, Slatkica, Vučko i dr.

Teta Katarina nam je pripremila likove iz priče na papiru,  koje smo s veseljem bojala unutar zadanih linija i ponijeli kući, a mi smo njoj napravili plakat za uspomenu.

Još jednom smo se prisjetili koliko je važno posjećivati knjižnicu, posuđivati knjige i na kraju ono najvažnije koliko je važno čitati, jer čitanje daje djeci mogućnost za razvoj slušanja, neophodne vještine za stvaranje temelja za uspjeh i daljnje obrazovanje.

Odgojiteljice: Ivana i Diana

Skip to content