DAN KRUHA – DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Objavljeno : 18. lis 2021.

DAN KRUHA – DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Ovoga tjedna djeca su istraživala kako se od zrna dolazi do kruha, što nam je sve potrebno da bi dobili kruh te tko sudjeluje u tom procesu, a sve s naglaskom na razvoj osjećaja zahvalnosti. “Da bi sjemenka rasla potrebni su joj voda i sunce”, “Pekar mijesi brašno, vodu, sol i kvasac kako bi napravio kruh”. “Moja mama pravi kolače od brašna” – bili su neki od zaključaka.

Kroz slike, enciklopedije, priče i slikovnice spoznali su da se žitarice melju u mlinu te tako nastaje brašno, da postoje različite vrste kruha te zašto nam je važan kruh.

U senzornoj kutiji djeca su istraživala različite vrste žitarica, brašna te su primijetili da su oni različite teksture, boje i izgleda. Predmatematičke vještine razvijali su izradom tijesta za kruh prema točno određenoj količini sastojaka u receptu. Promatrali su detalje na kukuruzu i klasu pšenice te su ih nakon toga u likovnoj aktivnosti crtačkim tehnikama prenosili na papir te tako razvijali grafomotoriku i strpljenje. Zajedništvo je temelj dobrih odnosa u skupini pa se kod nas u Jagodicama svakodnevno prije jela kratko zahvalimo svojom molitvom, a na taj se način učimo strpljivosti i zahvalnosti za sve što nam je darovano.

 

Odgojiteljice Valentina i Ana

 

Skip to content