DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Objavljeno : 7. stu 2022.

DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

U našem dječjem vrtiću Maslačak te ujedno i u našoj skupini Limači obilježili smo dan zahvalnosti za plodove zemlje, „Dane kruha“.
Kroz razne aktivnosti, cilj nam je bio upoznati djecu kako nastaje kruh, za što nam služi pa smo ga i mi osobno mijesili te ga ukrasili sjemenkama. Kod djece smo tako poticali razvoj fine motorike. Djeca su često provodila simboličku igru u obiteljskom kutiću koristeći pregače, kape, marame za glavu, kolačiće, posuđe i pritom imitirajući odrasle iz svakodnevnog života (provodili su životno praktične i radne aktivnosti). Svakodnevno smo pričali priču „Crvena koka i zrno pšenice“ i razvijali spoznaju kako je lijepo pomagati svojim prijateljima, biti koristan, susretljiv, a za dobro djelo biti na kraju i nagrađen. Pjevali smo pjesmu „Pekar“ koristeći svoje tijelo za pokrete na osnovu stihova same pjesme. Posjetili smo pekarnicu „Antun“ gdje smo mogli vidjeti razne pekarske proizvode te ih ujedno i kušali. Sudjelovali smo na našoj prekrasnoj vrtićkoj predstavi „Juha od bundeve“ koju su pripremile odgojiteljice dramske grupe i pritom nosili svoje pekarske proizvode na blagoslov.
Hvala našim roditeljima što su se uključili u ovu manifestaciju zajedno s svojom djecom tako što su donosili kolače, kruh, kiflice i pogačice koje smo blagovali i tako prigodno obilježili „Dane kruha“.

Odgojiteljice: Diana i Ana

 

 

Skip to content