Iščekivani dolazak u novi prostor

Objavljeno : 20. ruj 2021.

Iščekivani dolazak u novi prostor

 

Nakon ljetnog odmora djeca skupine „Iskrice“ krenula su u novu pedagošku godinu u novoj sobi dnevnog boravka. Svi su bili vrlo nestrpljivi da upoznaju novi prostor sa drugačijim igračkama, didaktikom, rasporedom namještaja i centara aktivnosti. Centri aktivnosti osmišljeni su tako da prate dječje interese i razvojne mogućnosti koji su u skladu s njihovom dobi. U narednom periodu ćemo ih obogaćivati i nadopunjavati novim radnim materijalima i poticajima. Djeca su u početku najviše birala i isprobavala nove stolno-manipulativne igre, konstruirala i gradila u centru građenja, igre različitim likovnim materijalima, a poseban interes je bio za simboličke igre u obiteljskom centru. Pjevali smo vesele pjesmice, plesali uz dječju glazbu, usvajali nove igre s pokretom, a  omiljena igra koju čestu ponavljamo je „Ide maca oko tebe“. Kroz tu igru smo poticali poštivanje pravila, dosljednost, toleranciju, razvoj pozitivnih emocionalnih stanja i povezivanje među djecom.

U našu skupinu došla su dva nova dječaka i jedna djevojčica – Ivan, Karlo i Ema. Svi zajedno smo se trudili da im olakšamo prve dane adaptacije, pokazujući im i nudeći im igračke, te pozivali ih i uključivali u zajedničke igre i aktivnosti.

Ove godine uveli smo pet pravila ponašanja u našoj skupini:

  1. Kod dolaska i odlaska pozdravljamo
  2. Dijelimo s prijateljima, pomažemo im
  3. Kad netko priča, ostali slušaju
  4. Zajedno spremamo igračke na njihovo mjesto
  5. Prijatelji se ne tuku

Također smo istaknuli slikovni materijal i ponavljamo važnost upotrebe čarobnih riječi:

MOLIM, IZVOLI HVALA, OPROSTI.

U susjednoj sobi dnevnog boravka dobili smo nove prijatelje – skupinu „Kockice“, s kojima dijelimo garderobni i sanitarni prostor. Veselimo se zajedničkom druženju, igri i razmjeni igračaka.

U upoznavanju i istraživanju nam je bilo vrlo veselo i zabavno i u tom smjeru idemo dalje sa novim aktivnostima.

 

 

Odgojiteljica: Diana, med. sestra: Sonja

 

 

 

 

Skip to content