JAGODA I TREŠNJA TO JE VOĆE CRVENO…

Objavljeno : 19. lip 2023.

JAGODA I TREŠNJA TO JE VOĆE CRVENO…

Prva spoznaja o jagodi i trešnji koju su djeca izrekla bila je: „Crvene je boje i okrugla je!“
Ponukani tom činjenicom, Limači su krenuli u istraživački proces. Najprije su degustirali jagode s dodatkom šlaga koji im se jako svidio. Promatrali su ponuđene slike životnog ciklusa jagode i što se sve od nje može napraviti (sok, torta, kolač, džem, jogurt,…). Sve izrečene informacije vrlo brzo su usvojili i rado ih primjenjivali u vlastitim igrama. Do izražaja su došle stolne igre, simbolička igra, istraživačke igre, glazbene i likovne aktivnosti. Najviše su se likovno izražavali tako što su crtali, modelirali, oslikavali vlastiti dlan i pritom ga stavljali kao otisak na tvrđi papir.
Odlučili smo izaći da posjetimo voćarnu „Jagoda“ i gradsku tržnicu. Na gradskoj tržnici ugledala nas je jedna starija gospođa koja je prodavala trešnje i jagode. Limači su joj se svidjeli i odlučila im je pokloniti trešnje da se s njima zaslade. Kušajući trešnje nisu im bile ipak toliko fine. Jagode su zasluženo, po okusu, pobijedile i još k tome u kombinaciji sa šlagom.
Cilj je bio razvijati kod djece likovni senzibilitet za različita likovna sredstva i materijale, razvijati percepciju okusa, razvijati pozitivne stavove i odnose prema okolini te razvoj artikulacije glasova.

Odgojiteljice: Diana i Ana

Skip to content