KOCKICE O PICOKIMA I PICOKIJADI

Objavljeno : 27. lip 2022.

KOCKICE O PICOKIMA I PICOKIJADI

Odlaskom na konferenciju djeca su najavila nadolazeću Picokijadu. Kroz tjedan su postavljali mnoga pitanja vezana uz manifestaciju na koja je bilo potrebno odgovoriti. Tako smo jednog jutra uzeli deke, ruksake s vodom i prošetali do Starog grada na piknik. Na pikniku smo jeli pizze, igrali razne tradicijske igre, igre s pjevanjem te smo razgovarali o povijesti grada. Prisustvovali smo probama etno-tradicijskog programa i gledali kako uvježbavaju prikaz “Male legende o picokima”.  Većina djece iz programa je iz skupine Kockice te smo ih svi zajedno podržali na nastupu ispred Starog grada.

Također, prisustvovali smo predstavi gradske knjižnice Đurđevac „O devama i velikom srcu Đurđevca“ gdje su djelatnice knjižnice prepričale  istoimenu slikovnicu Silvije Šesto kroz lutkarsku predstavu.

U sobi dnevnog boravka smo promatrali 3D model Starog  grada i fotografije pijetla, a crtali smo ih  ugljenom po sjećanju na viđeno. Slušali smo audio snimak Legende o picokima, igrali memory s dvorcima i tvrđavama te gradili svoj Stari grad od drvenih kocaka.

Cilj je bio upoznati djecu s pravim značenjem Picokijade, kako je nastala manifestacija, što ona znači i odakle potječe naziv „picoki“.

 

Odgojiteljice: Veronika i Dubravka

 

 

Skip to content