KOCKICE U DRUŠTVENIM I DRUŠTVENO ZABAVNIM AKTIVNOSTIMA

Objavljeno : 12. pro 2023.

KOCKICE U DRUŠTVENIM I DRUŠTVENO ZABAVNIM AKTIVNOSTIMA

5.12. je odgojna skupina Kockice već tradicionalno posjetila Strukovnu školu Đurđevac u suradnji s Anicom Čorbom. Ugostile su nas učenice i učenici smjerova; frizer, kozmetičar, pediker i kuhar te njihovi profesori. Djeca su razvijala strpljivost i čekanje na red, te usvajala pravila ponašanja u javnoj ustanovi te za vrijeme dolaska u salon i restoran. Iz škole smo otišli našminkani, opušteni od masaže, urednih noktiju i kose te punih trbuha od ukusne zlevanke.

6.12. se u prostorijama vrtića održala predstava za blagdan Svetog Nikole te ujedno i prvi nastup djevojčica koje polaze kraći program “Glazbena igraonica (zbor)”. Predstava pod nazivom „Svaki put i svaka staza vodi do Svetog Nikole“ bila je dužeg trajanja nego uobičajeno, s kompleksnijim likovima i puno teksta. Djeca su strpljivo pratila i sudjelovala u predstavi. Djevojčice su prvi nastup odradile odgovorno, razvijale su pamćenje usvajanjem teksta te su neke ujedno i razvijale prevladavanje strah od javnog nastupa.

7.12. je održana “Noć matematike” u dvorani dječjeg vrtića. Aktivnosti su se provodile u manjim grupama načinjenim od djece i njihovih roditelja. Razvijali su predmatematičke vještine, logičko zaključivanje, finu motoriku i  suradničko ponašanje.

Kroz cijeli tjedan smo spominjali i obrađivali temu Svetog Nikole. Temu smo potkrijepili raznim poticajima i dodatno verbalizirali na engleskom jeziku.

Odgojiteljice: Veronika i Dubravka

Skip to content