KOCKICE U EKO AKTIVNOSTIMA

Objavljeno : 2. svi 2023.

KOCKICE U EKO AKTIVNOSTIMA

„Ponavljanje je majka znanja“ kaže poznata izreka. Kockice su tako ponovile dosadašnje usvojeno znanje o recikliranju, razvrstavanju otpada i očuvanju planeta Zemlje. Najprije smo od tvrdog kartona oblikovali planet, iscrtali sve kontinente. Djeca su zatim markerom pratila liniju razvijajući preciznost, koncentraciju i finu motoriku šake. Pisali su nazive kontinenata uz pomoć odgajateljice te tako iskazali interes za tisak. Na bijelom papiru smo drvenim bojicama crtali čistu i nečistu prirodu. Poticali smo na razvoj mašte i kreativnosti postavivši pitanje „Kako bih ja spasio planet Zemlju?“. Djeca su domišljato, uz puno promišljanja dala raznolike odgovore koje su kasnije vrlo kreativno nacrtala.

Eko tema je bila popraćena tematskom didaktikom koja je kod djece poticala na logičko zaključivanje, pravilno razvrstavanje otpada i prisjećanje dosad usvojenih spoznaja.

Na igralištu vrtića smo zajedno sakupljali svježe pokošenu travu te tako pomagali našem domaru Vladi, a ujedno se igrali i boravili na zraku. Za vrijeme lošijeg vremena nismo bili u sobi dnevnog boravka, šetali smo u kabanicama ili igrali igre s pjevanjem na terasi.

 

Odgojiteljice: Veronika i Dubravka

Skip to content