KOCKICE U NOVOJ SOBI DNEVNOG BORAVKA

Objavljeno : 20. ruj 2022.

KOCKICE U NOVOJ SOBI DNEVNOG BORAVKA

 

Posljednja dva tjedna boravimo u novoj sobi dnevnog boravka. Provodimo vrijeme igrajući nove igre, istražujući nove centre aktivnosti, poticaje i didaktiku. Srdačnu dobrodošlicu zaželjeli smo dvjema novima djevojčicama koje su se s lakoćom prilagodile na novu grupu i odgojiteljice.

Provodili smo pokuse s vodom. Bojali smo vodu tušem i promatrali koliko će vremena trebati papirnatom ubrusu da promjeni boju te da spajanjem boja nastane nova. Od plastične boce, filter papira, šljunka, pijeska i ugljena izradili smo filtar za vodu. Isprobavali smo što pluta na vodi, a što tone. Usvojili smo način miješanja boja pomoću pokusa s vodom, izraditi prirodni filtar za prljavu vodu te kako je učiniti pitkom.

Aktivnosti smo povezali s temom prašume koja je poznata po velikoj količini padalina i velikoj raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta. Bojali smo suhe cvjetove „papige“, ocrtavali ruku kako bi nacrtali žirafu, a bojicama i flomasterom crtali prašumu. Međusobno surađujući izradili smo veliko drvo u predsoblju sobe, lijane i majmuna. Ovim smo aktivnostima potaknuli djecu na promišljanje o raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta te o kruženju vode u prirodi.

 

Odgojiteljice: Veronika i Dubravka

 

Skip to content