KUKCI

Objavljeno : 8. lip 2020.

KUKCI

Ježići su se vratili svojim vrtićkim prijateljima nakon dugog perioda kod kuće, a na dječjim licima vidjelo se silno uzbuđenje uoči povratka.

Pripremili smo ovaj puta pregršt istraživačkih aktivnosti te potaknuli na uočavanje životinjskog svijeta, osobito onog u travi i svuda oko nas. Djeca su pokazala veliki interes za kukce. Osim što smo ih povećalima tražili po igralištu, okušali smo se i u “lovljenju” istih te su uz pomoć enciklopedija tražili kako se koji kukac zove ili što jede, te ih tako potaknuli na aktivno istraživanje života i rada kukac u prirodi.  Imali su zadatak i kod kuće loviti kukce, te ispričati sve o tome svojim prijateljima, uvježbavajući tehnike prepričavanja. Kukce su neka djeca donosila i u vrtić. Nakon što smo ih pogledali i istražili pustili smo ih natrag u njihovo stanište. Interes djece je stalan pa ćemo i dalje nastaviti s temom kukci.

Slikovnica “Vrlo gladna gusjenica” zainteresirala ih je jako pa je iz toga nastala i naša slikopriča, a djeca su crtala prema vizualnom poticaju iz same slikovnice. Tom aktivnošću potaknuli smo razvoj pamćenja i razvoj mnemotehnike, jer su koristeći strategije ponavljanja povezivali sliku sa pričom. Okušali su se i u crtanju ugljenom, pa se tu moglo vidjeti raznih kukaca. S aktivnostima nastavljamo i dalje jer je tek tjedan iza nas. Napravit ćemo hotel za kukce, ali i saznati kakve kukce ili biljke možemo vidjeti na livadi. Uživajte u našoj foto galeriji.

 

Odgojiteljice: Tihana i Dubravka

 

 

Skip to content