Limači su posjetili Gradsku knjižnicu

Objavljeno : 8. svi 2023.

Limači su posjetili Gradsku knjižnicu

05.05. 2023. (petak) Limači su posjetili Gradsku knjižnicu točnije dječji odjel. Suradnja je ostvarena s knjižničarkom Katarinom koja nas je ugodno ugostila i ispričala nam priču „Plesna haljina žutog maslačka“. Priča je djeci bila poznata (još iz vrtića)  pa su uspješno surađivali s tetom Katarinom. Neposredno nakon priče i obostrane komunikacije, Limači su uživali u vlastitoj igri u prostoru dječjeg odjela. Izlaskom iz knjižnice, igra na livadi s maslačcima i puhanje lampica, bila je prava uživancija za djecu.

Djeca su u sobi dnevnog boravka provodila igre i bavila se aktivnostima vezano uz istoimenu priču. Najviše su se likovno izražavali kroz tehniku olovkom, tehniku temperom (koristeći baby štapiće, kistove, vlastite prstiće) te  modeliranjem

. Savladali su crtanje kruga, okomitih i vodoravnih linija. Najzanimljivije im je bila izrada pauka kojeg su najviše upamtili kroz priču  jer je pomogao maslačku. Rečenicu koju su često izgovarali bila je: „Pauk je pomogao maslačku!“ Osim likovnosti, djeca su razvijala vlastitu spoznaju kroz stolno-manipulativne igre i istraživačke aktivnosti.

Ovu priču, djeca su vrlo brzo shvatila, upamtila i zavoljela…

Cilj ove aktivnosti  bio  je razvijanje vještine slušanja i razgovaranja, razvijanje govornih vještina te savladavanje različitih likovnih tehnika i oblikovanja kod djece.

 

Odgojiteljice: Diana i Ana

Skip to content