MI SMO MALE MAŠKARE… Limači

Objavljeno : 27. velj 2023.

MI SMO MALE MAŠKARE… Limači

Recitacija Mi smo male maškare pjevamo za eure i za koje jaje što nam svatko daje  Limače je uveseljavala i ujedno poticala na kostimiranje po vlastitom izboru. Oformili smo novi „Maškarasti“ kutić s velikim ogledalom, raznim šeširima, maskama, krinkama, kostimima i  raznim dekorativnim predmetima za tu svrhu. Djeca su svakodnevno imala mogućnost boraviti u kutiću i kostimirati se. Najveća sreća i zadovoljstvo kod njih bilo je to što su se mogli kostimirati onako kako oni to žele i ujedno biti netko drugi što nije svakodnevica.

Osim svakodnevnog kostimiranja djeca su (kroz tu vrstu aktivnosti) razvijala vlastitu spoznaju koristeći pri tome razne stolno-manipulativne igre izrađene od strane odgojitelja, razvijali su kreativnost i maštovitost kroz likovne aktivnosti, govor i pokret kroz recitaciju i pjesmu „Fašnički ples“. Uz sve to, naglašena je bila i simbolička igra u kojoj Limači svakodnevno uživaju i pritom primjenjuju/oponašaju radnje iz svakodnevnog života odraslih.

Cilj je bio razvijati sposobnosti i prilagođavanje kod djece novim promjenjivim situacijama te razvijati pozitivan stav i odnos prema okolini.

 

Odgojiteljice: Diana i Ana

 

 

Skip to content