OD ZRNA DO KRUHA

Objavljeno : 7. stu 2022.

OD ZRNA DO KRUHA

Kako nastaje kruh i gdje ga možemo kupiti, bili su pojmovi za povod istraživanju malih Mrava. U radnim aktivnostima okušali su se u runjenju kukuruze, pažljivo manipulirajući svakim zrnom te uvježbavajući pincetni hvat. Uz ilustracije vodenice pobliže smo dočarali mljevenje zrnja, no opet se prepustili ipak najdražim radnim aktivnostima. Djeca su saznala što je sito, za što služi i kako se njime služiti te nam je to bio početak u miješenju tijesta za kruh i kolače, koje su djeca marljivo izrađivala.

Osim radnih aktivnosti iskoristili smo priliku te se izveli u posjetu obližnjoj pekarnici gdje su djeca vidjela sve proizvode od brašna, gdje se proizvode i tko ih radi. U pekarnici smo kupili i desert kojim smo se zasladili nakon ukusnog ručka u vrtiću. U radnim aktivnostima Mravići ipak najradije sudjeluju, a uz pjesmicu „Pekar“ nije nedostajalo ni veselja. Mravići su gledali predstavu dramske skupine vrtića na temu „Juha od bundeve“, kojom su bili oduševljeni. Ovim putem  zahvaljujemo se i roditeljima koji su donijeli proizvode od brašna kojima smo sudjelovali u  blagoslovu i tako obilježili “Dane kruha” u našem vrtiću.

Temu smo zaokružili stolno manipulativnim igrama te stihovima i sliko pričama čime smo razvijali pažnju i koncentraciju te usvojili nove pojmove.

Pogledajte kako nam je bilo.

Odgojiteljice: Tihana i Doroteja

 

 

 

Skip to content