PEKOVA ŠTEDNJA

Objavljeno : 3. velj 2020.

PEKOVA ŠTEDNJA

Zvjezdice su započele s drugim krugom projekta “Peko čuva svijet”. Naziv ovog kruga je “Pekova štednja“. Pomoću ovog kruga djeca će usvojiti navike štednje električne energije, vode, okoliša, papira, igračaka i zdravlja.

Kao podsjetnik, svako dijete iz skupine Zvjezdice nosilo je u prvom krugu Peka svojoj kući. Zadatak je bio pokazati dio pozitivnog okruženja u kojem ono živi. Završetkom prvog kruga naš Peko naučio je puno novih stvari.

Nakon dva tjedna putovanja raznim pustolovinama naš se Peko vratio. Kako je narastao i promijenio odjeću dječak J.Š. izjavio je: “može biti Peko, malo mu sliči, ima iste oči“. Peko nam je sa sobom donio i slikovnicu pod nazivom „Pekova štednja“. U njoj su navedene sve pustolovine koje je Peko proživio. Osim toga navedene su i šest stvari koje je Peko naučio štedjeti. Nakon pročitane slikovnice i mi smo naljepnice polijepili po našoj sobi i kupaoni na odgovarajuće mjesto.

Peko je krenuo u posjete djeci u njihove domove po drugi puta s ciljem da ovaj put on nauči djecu nešto novo, a možda i odrasle.

Odgojiteljice Ivana i Antonia

 

Skip to content