Proljetne aktivnosti u skupini Cvjetići

Objavljeno : 3. tra 2019.

Proljetne aktivnosti u skupini Cvjetići

U ožujku obilježili smo i proslavili Dan očeva i spomenuli  sv. Josipa, koji je zaštitnik naših očeva, obitelji i naše domovine Hrvatske. Napravili smo prekrasne čestitke koje su naša djeca poklonila svojim očevima dok se drugi dio aktivnosti održao u Gradskoj knjižnici Đurđevac na Dječjem odjelu. U knjižnici smo poslušali poučnu priču o važnosti obitelji te tko ju sačinjava i koja je njezina uloga.

20. ožujka obilježili smo Dan šuma gdje smo izrekli pouke da su naše šume pluća našega planeta i da ih trebamo sačuvati za budućnost. Aktivnost smo proveli u praktičnoj izradi naše šume sa eko porukama:

  1. Pružimo prirodi ruku prijateljstva
  2. Prođi prirodom i ostavljaj samo tragove stopa

Obilježili smo prvi dan proljeća i kroz mnoge aktivnosti saznali kako se budi proljeće i po čemu vidimo da je stiglo. Obilježili smo i Svjetski dan voda i zaključili da moramo prestati zagađivati vodu prije nego bude kasno. Smeće ne smijemo bacati u vodu jer onečišćuje i ugrožava život u vodi.

21. ožujka obilježili smo Dan djece sa Downovim sindromom, pročitavši slikovnicu „Moja prijateljica ima Down sindrom“ te se kreativno izrazili kroz likovnu aktivnost napravivši šarene čarapice.

Odgojiteljice: Diana i Ivana

Skip to content