SLATKA FANTAZIJA…

Objavljeno : 11. srp 2023.

SLATKA FANTAZIJA…

03.07.2023. Limači su se uputili u trgovački centar KTC u kupnju sladoleda. Ulaskom u trgovinu, srdačno nas je dočekala gđa Monika Barčan. Djeca su bila vrlo sretna jer su imala mogućnost birati sladoled koji žele, a ujedno su ostvarili ugodnu suradnju s gđom. Barčan kroz komunikaciju i čašćenje s bombonima koje su dobili i na poklon. Neopisiva sreća… Degustaciju sladoleda i bombona proveli smo u sobi dnevnog boravka.

05.07.2023. posjetili smo slastičarnicu i ugodno i slasno se počastili sladoledom na način da je svako dijete imalo mogućnost birati boju sladoleda koji voli.

Osim posjeta, djeca su svakodnevno slušala pjesmu: „Sladoled“ (Zagrepčanke i dečki) plešući u ritmu muzike, provodila stolne igre razvijajući pritom spoznaju te likovne aktivnosti koje su pokazatelj njihovog razvoja kreativnosti i maštovitosti. Simbolička igra također je imala veliki pozitivni utjecaj na djecu koja u toj dobi sve više i više dolazi do izražaja.

Zanimljiva im je bila i govorna igra: „Sladoled u boji“ gdje su svi sudjelovali na način da je svako dijete okrenulo karticu sladoleda u boji te pritom imenovalo viđenu boju. Pomoć je uvijek bila prisutna one djece koja dobro prepoznavaju i imenuju boje.

Ovom temom djeca su razvijala percepciju okusa (stjecanje iskustva kušanjem), razvoj operativnog mišljenja, razvoj govora te razvoj likovne invencije.

 

Odgojiteljice: Ana i Ivana

 

 

Skip to content