Tradicija i običaji našeg kraja

Objavljeno : 17. stu 2018.

Tradicija i običaji našeg kraja

Skupini “Loptice” u posjet je došla učiteljica Željka Mihočka. Posjet je organiziran u sklopu rada na  projektu “Tradicija i običaji našega kraja”. Učiteljica je djeci pričala kako su se djeca i ona nekad igrali dok su bili mali. Kroz radionicu je djeci pokazala kako se prave lutkice od krpica i loptice od čarapa. Vrijedne ručice djece kreirale su lijepe etno igračke s kojima su se djeca nekad igrala, upravo onako kako su se nekada igrale i njihove bake i djedovi.

Minimalistički korištenje materijala u djece je pokrenulo maštu, kreativnost i radoznalost. Svako dijete je svoju igračku moglo kasnije nadograditi raznim materijalima i kreirati svoju igru. Djevojčice su svoje lutke dalje ukrašavale krunama, večernjim haljinama. Odmah su iskoristile postojeću pregradu u sobi kao kazalište.

Dječaci su pak svoje lopte slagali po veličini i boji….zaigrali nogomet i košarku. Zajedno su osmislili nova pravila u igri “Slonovski nogomet”.

U današnje vrijeme tehnike gotovo su sve igračke na baterije, struju i sa specijalnim efektima.

Ovako jednostavnim igračkama u djece se mozak stimulira na drugačiji način, potiče se mašta, kreativnost, promišljanje, govor i ono najvažnije potreba prijatelja u kreiranju i stvaranju igre.

Odgojiteljice: Ljiljana i Sabine

Skip to content