ZIMSKE RADOSTI

Objavljeno : 31. sij 2022.

ZIMSKE RADOSTI

Konačno nam je pao snijeg kojeg su djeca, kao i mi, jedva dočekala. Cijelog su jutra gledali kroz prozor guste pahulje koje su neprestano padale i postavljali pitanje: „Teta, kad bumo išli van?“

Prije zimskih radosti na igralištu, proveli smo nekoliko snježnih aktivnosti unutra. Ugrabili smo malo snijega s terase, stavili ga u plastične kutije i djeca su vodenim bojama bojala snijeg. Kroz ovu aktivnost sa snijegom djeca su proširila spoznaju o prijelazu vode iz krutog u tekuće stanje, dok su izradom šarenih kockica leda proširila  spoznaju o obrnutom, tj. prijelazu vode iz tekućeg u kruto stanje. Uz pomoć provedenih aktivnosti popraćenih plakatima i fotografijama  kruženja vode u prirodi, djeca su upoznala promijene koje izaziva priroda.

Nakon snježnih aktivnosti unutra, djeca su se obukla brže nego inače, navukli su kape, rukavice, ogrnuli se šalom i uputili smo se van na snijeg. Vani su djeca uz našu pomoć izradila snjegovića zvanog „Snješko Bjelić“. Svidjelo im se građenje snjegovića pa su izradili  još jednog manjeg kojeg su nazvali „Snješko Bjelić Junior“, sutradan su drvenim bojicama crtali izgrađene snjegoviće.

Provedenim snježnim aktivnostima poticali smo cjelokupni dječji razvoj, a  najviše smo poticali razvoj vizualne i taktilne percepcije, stjecali iskustva vidom i dodirom.

 

Odgojiteljice: Elizabeta i Ivana

Skip to content