ŽIRAFICE U POSJETI MINI ZOO-u U „HRVATSKOJ SAHARI“

Objavljeno : 5. lip 2023.

ŽIRAFICE U POSJETI MINI ZOO-u U „HRVATSKOJ SAHARI“

Upoznajući svijet domaćih životinja, Žirafice su nastavile istraživati svijet životinja – kućnih ljubimaca. Kroz razne stolno – manipulativne igre djeca su mogla proširiti svoju spoznaju o životinjama. Tako smo slagali puzzle, razne umetaljke, spajali životinje i njihove mladunce, klasificirali po boji, ali i po veličini. Djeca su naučila novu pjesmicu „Maca i vatrogasci“ koja im je jako brzo ušla u uho pa smo tako razvijali glazbeno pamćenje. Pjevali smo i plesali na igru „Ide maca oko tebe“.

Da bi djeca što bolje i jasnije upoznala životinjski svijet, u dogovoru s gosp. Hodalićem posjetili smo mini ZOO i našu „Hrvatsku Saharu“. Tu smo mogli vidjeti razne životinje kao što su: konji, magarci, svinje, koze, ovce, kokoši, patke, guske, paunove, a naravno i naše deve i ljame. Uzeli smo mrkve i jabuke i hranili životinje. Djeci je to bio veliki doživljaj, bili su jako uzbuđeni i sretni što smo išli u posjetu. Na povratku u vrtić, sjeli smo na klupe i napravili mali piknik časteći se vodom i keksima.

Ovim putem zahvaljujemo na suradnji s timariteljima mini ZOO- a te se nadamo i veselimo i budućim suradnjama. Kako nam je bilo i kako smo se proveli, možete pogledati u fotogaleriji.

 

Odgojiteljice: Danijela i Katarina

 

Skip to content