9. RADIONICA S RODITELJIMA – Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja

Objavljeno : 30. sij 2024.

9. RADIONICA S RODITELJIMA – Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja

U utorak, 30.1.2024. održana je deveta po redu radionica za roditelje u sklopu Centra Rastimo zajedno pod nazivom ”Roditeljske odgovornosti i još poneka pitanja”. Na radionici je sudjelovalo 9 roditelja.

Kroz radionicu obrađena su sljedeća područja

  • Osvrt na domaću zadaću Zamke roditeljstva i ispunjavanje Slagalice osobnog rasta kao roditelja
  • Tri vrste odgovornosti
  • Poticajna okolina
  • Dijete pred ekranom
  • Pitanja za šešir
  • Gimnastičko disanje

Cilj ove radionice bilo je povećanje znanja o vrstama odgovornosti i uvida u vlastito preuzimanje roditeljskih odgovornosti te preispitivanje preostalih otvorenih pitanja.

Tokom ove radionice dotakli smo se teme medija odnosno korištenja ekrana, te smo se na istoj nešto duže i zadržali kako bi još jednom naglasili pravilno korištenje medija, te važnost što manje vremena provedenog ispred istih. Tokom ove je radionice ostavljeno dovoljno vremena za konkretna pitanja roditelja o kojima se zatim raspravljalo. Roditelji su razmjenjivali iskustva što je zapravo jedan od glavnih ciljeva radionica Rastimo zajedno.

 

Do završetka provođenja trenutnog Programa dijele nas još samo dvije radionice nakon čega krećemo sa novom serijom stoga pozivamo sve roditelje koji se nisu uspjeli upisati u trenutni program da to učine za sljedeći. Prijave su moguće na službeni vrtićki mail ili putem tablica na oglasnim pločama odgojnih skupina.

Skip to content