Aktivnosti o prometu

Objavljeno : 3. lis 2016.

Aktivnosti o prometu

Novu pedagošku godinu smo započeli suradnjom sa HAK-om. I ove godine HAK je na trgu organizirao za djecu aktivnosti na temu “SIGURNO U ŠKOLU”. Djeca su do trga došla biciklima i rolama. Upoznali su se sa osnovnim znakovima te vožnjom biciklima po poligonu razvijala prometnu kulturu.

U vrtiću smo priredili niz aktivnosti koje su poticale djecu na osposobljavanje za lakše snalaženje u svojoj okolini u kojoj je promet sastavni dio. U tome su nam pomogli predstavnici akcije ” VIDI I KLIKN I” koji su u dvorani vrtića pokazivali važnost pridržavanja pravila u prometu. Naglasak su stavili na prelaženje preko ceste i vožnju djece u auto-sjedalicama.

Za sigurnost u prometu brinu se i policajci pa smo obilježili i  DAN POLICIJE koji je bio 29. 09. 2016..Otišli smo do policijske stanice i tamo smo vidjeli policajce, njihova vozila te policijskog psa. U vrtiću smo razgovarali o tome što je posao policajca i zaključili smo kako je njihov posao da nas ŠTITE. Svako dijete je izradilo svoju policijsku palicu i sami su na njoj napisali STOP. Većina djece želi biti policajac tako da su nacrtali sebe kao policajce.

Skip to content