BAKA ANĐELKA UGOSTILA “KIKIĆE”

Objavljeno : 30. ruj 2019.

BAKA ANĐELKA UGOSTILA “KIKIĆE”

Došao je i taj dan kad smo se s veseljem uputili  ka Katjinoj baki Anđelki gdje nas je ona rado i srdačno ugostila. Ovaj posjet nam se taman uklopio jer smo taj tjedan  radili na temi  „OBITELJ“ – užoj i široj gdje su se spominjali djedovi i bake. Zamolile smo roditelje da se uključe u suradnju tako da nam pomognu  donošenjem obiteljskih slika te slika djedova i baka. Uz slike/fotografije, djeci su bile ponuđene priče: „Volim te mama“, „Volim te tata“, „Moj djed“ koje smo promatrali, pričali te ujedno  djecu poticale da popričamo tko je kome tko, što smo mi (djeca) svojim djedovima i bakama, da mama i tata imaju svoje roditelje, kako roditelji provode vrijeme sa djecom, kako i na koji način se družimo  sa svojim djedovima i bakama…

Kroz svakodnevne aktivnosti kao što su likovne, glazbene, pokretna igru s pjevanjem:“Došla majka s kolodvora“, didaktičke i dramske igre,  djeca su se zabavljala i ujedno razvijala svoju spoznaju i empatiju.

Tako nam je ovaj posjet omogućio da se podružimo sa bakom Anđelkom i djedom Miškom kako se i priliči jer djeca su svojim bakama i djedovima najveće blago i sreća. Uz njih, pridružili su nam se i još stariji djed i baka, zapravo roditelji od bake Anđelke. Svi zajedno smo se družili na njihovom imanju te vidjeli prekrasan okoliš, baru, ribice, fontanu, psa Đinu, svinje, pure, piliće te na kraju vidjeli bogatu Etno zbirku starina – remek djelo roditelja od bake Anđelke. Nešto lijepo, prekrasno i jedinstveno.

Ponosni i zadovoljni, zahvalili smo se na svemu – na trudu koji su uložili i srdačno nas prihvatili. Velika hvala baki Anđelki i djedu Mišku na gostoprimstvu i ugodnom druženju.

Vaši „Kikići”

 

Odgojiteljice:  Marina i Ana

Skip to content