Blagdansko ozračje u Ježićima

Objavljeno : 28. tra 2019.

Blagdansko ozračje u Ježićima

Veselje oko blagdana i Uskrsnog zeca kojeg su željno očekivali nije se moglo sakriti. Iako na pitanje što tebi znači Uskrs i što se tada dogodilo, odgovore koje smo dobile bili su uglavnom vezani uz zeku i poklone. Odlučile smo kroz priče djeci predočiti značenje samog blagdana, te ukazati na drugačije darivanje u obliku pomoći, lijepih riječi i sl. koje također puno znači. U ponedjeljak ih je dočekalo vrlo neobično „jutarnje umivanje“ u cvijeću te smo na taj način obilježili „Cvjetnicu“ a djeci se to svidjelo i zaista su se temeljito umili u cvijeću, a kasnije prepričavali što su radili. Ovog puta najviše su mogli izraziti svoju kreativnost raznim tehnikama. Bojanje pisanica izazvalo je veliku radost i okušali su se svi u tome. Ponuđene su im i zahtjevnije tehnike kao što je salvetna tehnika, no to im je bio samo izazov  i odradili su i taj zadatak. Izrađivali smo koke od kutija za jaja, radili gnijezdo za naše pisanice. Ponuđen im je zajednički rad – otisak palca i otisak zeca od neoblikovanog materijala koje smo kasnije dovršavali iscrtavajući oči, njuškice i pilićima kljun. Za svoje ukućane izrađivali su i čestitke koje su nosili doma zajedno sa svim pisanicama koje su  izradili. Svaka likovna aktivnost ih je jako razveselila. Organizirali smo i druženje s našim prijateljima Kikićima, u četvrtak smo imali dan otvorenih vrata a djeca su u sobama imala na odabir razne likovne aktivnosti i igru prema interesu, djeci se svidjelo pa ćemo to prakticirati i dalje te nastaviti takav oblik suradnje.

Odlučile smo djecu odvesti na piknik na travi u dvorištu vrtića, gdje smo se počastili voćem i krekerima te uživali na dekicama i suncu prije ručka. Kada smo im rekle da idemo na piknik, razveselili su se ali je i jedna djevojčica začuđeno upitala: A koliko je daleko taj piknik i kako idemo?(E.K.)

Dramska skupina u vrtiću organizirala je lutkarsku predstavu kojoj smo prisustvovali, a kasnije nastavili igru u dvorištu tražeći čokoladna jaja kojima smo se malo i zasladili.

Odgojiteljice:Tihana i Dubravka

 

Skip to content