Blagdansko ozračje u Srčekima

Objavljeno : 20. pro 2023.

Blagdansko ozračje u Srčekima

Prosinac nam je zaista donio puno veselja, a i novih iskustava. U vrtić nam je stigao sv. Nikola,  a mi smo ga dočekali s čistim čizmicama, a i srčekima. Pogledali smo predstavu „Svaki put i svaka staza vodi do sv. Nikole„ koju su nam pripremile odgojiteljice DV Maslačak, te smo mu otpjevali pjesmicu sv. Niko svijetom šeta kako bi znao da su u Srčekima samo dobra djeca. Također, pogledali smo i lutkarsku predstavu koje su nam ponovno pripremile odgojiteljice DV Maslačak, pod imenom Božića želja.

Od kolaža i hamera izrađivali smo najljepše čizmice i čestitke. Ukrasili smo božićno drvce lancem kojeg smo sami izradili, također od kolaža. Uočavanje i koncentraciju uvježbavali smo tražeći razlike na radnim listićima. Razvoj matematičkih vještina poticali smo raznim tematskim logičkim tablicama. Pomagali smo jedni drugima brojati na hrvatskom i engleskom. Promatrali smo promjene u prirodi, sagradili snjegovića i izradili anđele u snijegu.

U suradnji s odgojiteljicom Dubravkom Markovica unijeli smo Božić u našu sobu. Ona im je ispričala kako je to nekada izgledalo, s čime su se djeca nekada igrala, kako znamo hoće li biti godina bogata plodovima, te nam je objasnila kako se zovu pojedini dijelovi muške i ženske odjeće.

Također, u sobu nam je stigla i odgojiteljica Marija Vinković, koja nam je pričala o biti Božića. Pročitala nam je priču o Isusovom rođenju, a uz znakovne kartice pratili smo tijek priče. Nakon priče smo svi zajedno zapjevali razne božićne pjesmice, a otpjevali smo i pjesmicu na engleskom jeziku, We wish you a merry Christmas.

 

Odgojiteljice: Sabine i Stela

Skip to content