BOJE, MIRISI, OKUSI I ZVUKOVI JESENI

Objavljeno : 31. lis 2018.

BOJE, MIRISI, OKUSI I ZVUKOVI JESENI

Jesen je godišnje doba koje obiluje poticajima koje smo iskoristili za mnoštvo različitih aktivnosti sa djecom te na taj način razvijali različite kompetencije u djece i osigurali mnoge dobrobiti za djecu.

Šetajući oko vrtića pronašli smo žireve, lišće, suhe grančice koje smo sakupili i odnijeli u našu sobu. Razne plodove jeseni djeca su sakupljala i donosila sa svojim roditeljima. Od žira, oraha, lješnjaka, kestena i lišća djeci smo napravile razne igre za razvoj fine motorike, govora, pažnje…Djeca su se likovno izražavala raznim likovnim tehnikama. Pripremile smo im predstavu „Žir“ nakon koje je većina djece pokušala izgovoriti: „ žirić, crveni šeširić “. Osluškivali smo kako puše vjetar, šušti lišće i pada kiša.

Obilježili smo Dane jabuka. Manipulirajući jabukama djeca su uočila kako se jabuke razlikuju po boji i veličini. Vidjeli su kako izgleda trula jabuka. Soba nam je jako mirisala po jabukama kada su ih djeca sama rezala i nakon toga  jela. Sve što nismo pojeli (trule jabuke iz košare, peteljke, koštice i koru) odnijeli smo u kompost koji se nalazi blizu vrta. Odlaganjem bio otpada u kompost utječemo na razvoj ekološke svijesti kod djece.

Raznim aktivnostima obilježili smo Dane kruha i zahvalili Bogu za sve plodove zemlje.

Odgojiteljica Renata i med.sestra Mirjana

Skip to content