BOŽIĆNE PRIPREME U TOČKICAMA

Objavljeno : 20. pro 2022.

BOŽIĆNE PRIPREME U TOČKICAMA

Božić je najveselije doba godine. Prepuno je božićne čarolije, veselja i raznih igara. Sve to nije nedostajalo ni u skupini Točkice. Nakon dolaska svetog Nikole krenuli smo s pripremama za Božić. Božićne pjesme i prekrasne lampice naglasile su ovo doba godine.

Pripremu smo započeli sijanjem pšenice uoči blagdana svete Lucije. Svako dijete podarilo je život svojoj pšenici tako što joj je dodalo zemlju i vodu, a kasnije će se brinuti o njoj. Kroz razne stolno – manipulativne igre djeca su se upoznala s pojmovima bor, Božić, kuglice, praporci. Uz pomoć ovih igara djeca su napredovala u razvoju fine motorike, ali i logičkog razmišljanja prilikom rješavanja zadataka. Do sada smo usvojili pjesmicu „Zvončići“ i „Blistaj, blistaj zvijezdo mala“ koju smo obogatili sviranjem na novim instrumentima s praporcima. Djeca svakodnevno istražuju božićne ukrase, prirodne materijale. Otkrivaju što se sve može nalaziti u tajanstvenoj vrećici. U likovnoj aktivnosti djeca su se susrela s novom likovnom tehnikom, a to je prenošenje boje pipetom na podlogu koja brzo upija kao što je vata. Ovu božićnu temu obogatili smo zajedničkom simboličkom igrom pečenja i „degustiranja“ kolača te čitanja božićnih slikovnica.

Djeca će i dalje sudjelovati u ovim aktivnostima kroz nadolazeće blagdane. Obogatit će ih i aktivnostima koje će provoditi sa svojim obiteljima kod kuće.

Svim našim malim točkicama, ali i njihovima obiteljima želimo sretne, vesele i blagoslovljene nadolazeće blagdane!

 

Odgojiteljice: Paula i Antonia

 

Skip to content