ČAROLIJA OSJEĆAJA

Objavljeno : 16. stu 2020.

ČAROLIJA OSJEĆAJA

Kroz različite aktivnosti koje smo provodili tijekom tjedna nastojali smo pridonijeti prepoznavanju i imenovanju vlastitih i tuđih emocija, njihovom izražavanju te razumijevanju jer emocije su preduvjet zdravog emocionalnog i socijalnog razvoja djeteta.

Čitanjem priča osvještavali smo kako izgleda kada smo tužni, sretni, uplašeni, što tada radimo, što osjećamo u sebi i što bismo trebali raditi da se osjećamo bolje i ne povrijedimo sebe ili druge. Priče smo razvrstavali u kutije prema emocijama, a neki su se okušali i u glumi pa smo pogađali kako se osjećaju i zbog čega.

Sve svoje emocije  izražavali smo likovnim aktivnostima gdje smo modelirali izraze lica raznim didaktički oblikovanim i neoblikovanim materijalima. Jako volimo pjevati i plesati pa smo pjevali brojne pjesmice uz koje smo plesali te ujedno razvijali koordinaciju, ravnotežu i fleksibilnost.

Društvena igra „Čovječe ne ljuti se“  sve nas je ljutila pa smo se trudili regulirati svoje osjećaje poštivanjem pravila i prihvaćanjem neuspjeha.

Ugodno i opušteno ozračje naše skupine svakodnevno rezultira brojnim pozitivnim emocionalnim stanjima (pripadanje, sigurnost, privrženost, osjećaj povjerenja, ljubavi i sl.) koje možete i vidjeti u priloženim fotografijama.

Odgojiteljice: Ines i Iva

 

Skip to content