ČETIRI ČAROBNE RIJEČI

Objavljeno : 14. pro 2022.

ČETIRI ČAROBNE RIJEČI

Djeca su u velikoj mjeri ogledalo nas odraslih, uče od nas kako se ponašati u različitim situacijama,te stoga se od njih ne bi trebalo očekivati da se u istovjetnim situacijama ponašaju drugačije.
U zadnja dva tjedna pokušale smo djeci približiti što znači i kako se lijepo i pristojno ponašati. Čitali smo razne slikovnice, kao što su „Lijepo ponašanje“, „ Moj prvi bonton – Molim, Hvala, Oprosti, Dijeli s drugima“ , „Da, da – ne, ne“ te su kroz njih djeca mogla naučiti kako se treba zamoliti kada ti nešto treba, kako reći oprosti, kako biti dobar i dijeliti igračke, zajedno se igrati i dr.
Svojim prijateljskim odnosima, ali i komunikacijom s drugom djecom razvija se i empatija, ali i socijalne vještine.
Kroz razne stolno – manipulativne igre djeca su razvijala spoznaju, finu motoriku šake i prstiju te koordinaciju i preciznost u baratanju predmetima. U likovnim aktivnostima djeca su razvijala svoju kreativnost i maštu, dok su kroz pokret, ples i pjesmu razvijali svoju cjelokupnu motoriku.
Četiri čarobne riječi – molim, hvala, izvoli, oprosti – su riječi koje treba učiti i ponavljati svakodnevno u raznim situacijama kako u vrtiću, tako i kod kuće te ćemo ih nastojati i koristiti.

Odgojiteljice : Danijela i Katarina

 

 

Skip to content