Dan ružičastih majica u Zvončićima

Objavljeno : 9. ožu 2020.

Dan ružičastih majica u Zvončićima

Dana 27. veljače obilježava se Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day. Događaj su pokrenula dva učenika koji su na prvi dan škole nosili ružičaste majice i radi toga bili su žrtve nasilja. Dan ružičastih majica od 2014. godine organizira se i u Republici Hrvatskoj, a događaj je pokrenuo Centar za edukaciju i prevenciju nasilja.
Svi Zvončići su u srijedu obukli ružičaste majice koje su simbol ovoga dana. Zajedno sa korisnicima Udruge Mali princ organizirali smo niz aktivnosti. Izradili smo plakat , svi zajedno obojili ružičaste majice na kojima su djeca i korisnici kreirali svoje poruke koje govore o borbi protiv nasilja. Zajedno smo vježbali i nastavili druženje u prostorima Udruge. Cilj nam je bio djecu potaknuti na rješavanje problema bez nasilja. Kroz aktivnosti djeca su proširila spoznaje o prijateljstvu, međusobnom pomaganju.
Čestom suradnjom sa Udrugom Mali princ „Zvončići“ proširuju spoznaje o različitostima i toleranciji, uče o poštivanju različitosti i stvaraju humane odnose za suživot s potrebitim osobama u društvu.

Odgojiteljice: Žaklina i Ana

 

 

Skip to content