DANI KRUHA U NAŠOJ SKUPINI-JEŽIĆI

Objavljeno : 31. lis 2018.

DANI KRUHA U NAŠOJ SKUPINI-JEŽIĆI

Ježići su tjedan posvetili obilježavanju “Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje”. U dobroj suradnji s roditeljima djeca su donijela u vrtić kolače, peciva, kruh koje smo nosili na svečani blagoslov u dvoranu našeg vrtića gdje nas je sve pozdravio svećenik. Nakon toga smo se i počastili sa finim kolačima, a zanimljivo je bilo to što su djeca jela samo svoje što su pripremali, a tek nekoliko njih odvažilo se na isprobavanje ostalih proizvoda. Bili su ponosni na sve ono što su izradili s roditeljima, a s prijateljima su prokomentirali i sam proces izrade.

Ponuđena im je likovna aktivnost olovkom na temu “Kruh” gdje su uvježbavali pravilan hvat olovke te preciznost i strpljivost. U srijedu nas je posjetila mama Melina koja je djeci donijela sve za izradu muffina od buče. Djeca su aktivno sudjelovala u izradi, ispekli smo ih  i osladili se. Od svih tih modernih recepata i slastica pokušali smo napraviti usporedbu i s onim koji su se nekad davno pripremali.

Odgojiteljice su se obukle u nošnje našeg kraja te djeci predstavile odjeću i obuću naših baka što ih je izuzetno zainteresiralo i obradovalo jer tako nešto nisu svi vidjeli. Okušali smo se u miješenju kruha, promatrali smo proces dizanja tijesta, a u pauzi od “rada” rasplesali smo se uz tradicionalne narodne dječje pjesmice. Djeca su imala prilike i poigrati se s drvenim tradicionalnim igračkama što ih je jako razveselilo jer tako nešto nije u svakodnevnoj upotrebi.

Djeca su se veselila kušanju kruha kojega su sami mijesili, a pečenim kruhom počastili smo ujedno i naše roditelje kojima se još jednom zahvaljujemo na divnoj suradnji.

Odgojiteljice Dubravka i Tihana

Skip to content