DJED I REPA

Objavljeno : 21. lis 2019.

DJED I REPA

Jednog dana djed posije repu i ona naraste velika, prevelika… Kako je nije mogao iščupati pozove redom baku, unuku, Žuću, mačku i miša. Tek zajedno udruženim snagama uspiju iščupati repu. Ova vrlo poznata priča “Zvjezdicama” provedena kroz različite aktivnosti postala je svakodnevica.

Aktivnosti koje smo proveli su čitanje slikovnice, interpretiranje slikopriče, stolno manipulativne igre, tjelesne aktivnosti, oponašanje likova iz priče, dramatizacije odgojiteljica uz pomoć prsnih lutkica te dramske improvizacije djece unoseći se u uloge zadanih likova. Planiramo i dalje proširiti ovu priču tako da je „ozvučimo“ našim glazbenim instrumentima. Pričajući ovu priču kada smo došli do „djeda“ ponekad smo je proširili i pjesmicom „Deda Mile ima farmu“ jer je baš ta riječ nas na to podsjetila.

Ova priča je vrlo poučna. Priča nam kako ne možemo sve uraditi sami, da nam je potrebna pomoć drugih iako je ona mala, kao snaga mišića u ovoj priči. Kroz dramske improvizacije djeca su sama prepričavala priču, ispravljala odgojiteljice ako bi „preskočile“ lik iz priče koji slijedi te zvala prijatelje koji su bili na redu za dramatizaciju.

 

Odgojiteljice Ivana i Antonia

 

 

 

Skip to content