DOBRO NAM DOŠLI, KIKIĆI!

Objavljeno : 25. ruj 2023.

DOBRO NAM DOŠLI, KIKIĆI!

Nova pedagoška godina 2023./2024. donijela je mnogo noviteta u Kikiće. Za početak, ne boravimo više na staroj adresi, preselili smo se u drugu sobu dnevnog boravka koja je prostrana, osvijetljena, prepuna novih, zabavnih i složenijih igara koje spremno čekaju na korištenje! Zatim, uz novu sobu, pridružila nam se i nova odgojiteljica te i neki novi prijatelji.

Kako je svaki početak težak, tako je i ovaj početak prepun noviteta ukazivao na otežanu prilagodbu i prihvaćanje, no, prevarile smo se. Djeca su s veseljem i zainteresiranošću prihvatila sve navedene novitete koje su pomno proučili i prilagodili im se, te ih na posljetku i prihvatili.

Vremensko razdoblje od završetka prošle pedagoške godine do početka ove godine nije bilo predugo, no dovoljno je bilo dugo da djeca savladaju i usvoje određene životno-praktične i svakodnevne aktivnosti te ojačaju razvoj pojedinih dijelova razvoja, što je vidljivo u ponašanju djece.

Ovu pedagošku godinu započeli smo poticanjem razvoja samostalnosti pri zadovoljenju osnovnih životnih potreba (hrana, piće) te obavljanju higijene (odlazak na wc, pranje ruku i umivanje), zatim stvaranjem pozitivnih emocionalnih stanja i razvoja odnosa s vršnjacima. Navedena razvojna područja, uz planirana i druga razvojna područja, svakodnevno ćemo razvijati kroz igru i pripremljene razne aktivnosti tijekom cijele godine.

 

Odgojiteljice: Martina i Ivana

Skip to content