Doktor u kući

Objavljeno : 26. ruj 2023.

Doktor u kući

Ovogodišnji projekt skupine Srčeka, pod nazivom „Ja, mi, vi – zajedno smo svi“ podijeljen je u tri faze. Od kojih se svaka faza bazira na osvješćivanju djece što je to važno za naše zdravlje i kako ga njegovati. U prvom tromjesečju usmjereni smo prema fizičkom zdravlju, odnosno na važnosti zdrave prehrane, redovne tjelovježbe, održavanja higijene, te na dijelovima tijela, našem kosturu i organima. U drugom tromjesečju na duhovno zdravlje, te u zadnjem na važnost čistoće našeg okoliša u kojem živimo.

Projekt smo započeli tako što smo unutar sobe dnevnog boravka oformili kutić bolnice u kojem su djeca istraživala razne materijale koje možemo pronaći unutar bolnice (zavoji, gaze, tlakomjer, kute, rendgenske slike…) Isto tako razgovarali smo što je to zdrava hrana, te smo opcrtali svoje tijelo u koje smo kasnije lijepili izreske iz novina na kojima je bila naslikana hrana koju jedemo kod kuće. Nakon toga naše radove smo promatrali, te promišljali hranimo li se zdravo ili ne zdravo, te kako to poboljšati.

Također, ostvarili smo i prvu suradnju s roditeljem, odnosno dr. Kopričancem koji je sa Srčekima promatrao i razgovarao o piramidi zdrave prehrane. Pripremio je odlične aktivnosti, pa su tako Srčeka izrađivala vlastiti tanjur zdrave hrane, s optimalnom količinom određene namirnice na svakom dijelu tanjura. Svoje znanje Srčeka su pokazala u kvizu o zdravoj i ne zdravoj hrani.

Što smo još sve radili pogledajte u našoj maloj galeriji.

Odgojiteljice: Sabine i Stela

 

Skip to content