DUGO TOPLO LJETO – IGRE NA OTVORENOM PROSTORU

Objavljeno : 6. srp 2022.

DUGO TOPLO LJETO – IGRE NA OTVORENOM PROSTORU

 

Sad kada je vani toplo, trudimo se čim više vremena provesti u aktivnostima na otvorenom prostoru.  Aktivnosti na otvorenom su nužne za zdravlje svakog djeteta i za njihov psihofizički razvoj. Djeci smo ponudile razne aktivnosti, a djeca su prema interesima i željama slobodno birala čime se će baviti.

 

  • IGRE VODOM – djeci jedna od najzanimljivih igara: Što pluta, što tone, što upija, što propušta vodu? Djeca su promišljala, razmišljala i zaključivala.
  • DRUŠTVENA IGRA TWISTER – djeca su poštivala pravila igre, razvijala koordinaciju brzine, spretnost… Uz zabavu su se i razgibali, kao i kod igre PRETAKANJA VODE PREKO GLAVE.
  • GAĐANJE VODENIM BALONIMA – djeci je bila posebno zanimljiva, osim što se se osvježili vodom, trudili su se biti najprecizniji i najbrži kako bi pobijedili.
  • SLIKANJE PEJZAŽA NOGAMA – ova igra je djeci bila nova, do sad je nisu radili. Osim što im je bila zabavna i smiješna, razvijali su motoriku nogu, zapažanje detalja, samopouzdanje, koncentraciju, strpljenje.
  • PIKNIK NA TRAVI – nakon provedenih aktivnosti djeca su djeca su se osvježila sezonskim voćem i grickalicama. Promjena rutine kod djece je potaknula vedro i veselo raspoloženje.

Našim mališanima želimo ugodne  i bezbrižne ljetne dane.

Odgojiteljice: Ljiljana i Stela

Skip to content