FAŠENK

Objavljeno : 2. ožu 2020.

FAŠENK

Ježići su nastavili s obilježavanjem običaja na „starinski način“ pa smo ovaj puta na gradskom maskenbalu prikazali „Podravske svate“ uz pratnju „žive muzike“ Kako je bilo puno zainteresiranih za jednu ulogu, izvlačili smo parove te dogovorili uloge. U pripremama smo bili kroz dva tjedna te zamolili gospodina Babec da nam svira pratnju pa da bude sve potpuno. Ovim putem mu se zahvaljujemo jer nam je dolazio i u vrtić na probe. U gradu smo se predstavili i otplesali polku te osvojili drugo mjesto čime se jako ponosimo. Zahvaljujemo i našim roditeljima koji su podržali ideju i snalazili se u prikupljanju podravskih nošnji.
Maskenbal je bio i u vrtiću tokom cijelog tjedna te su se djeca maskirala svaki dan u što su htjela, što ih je jako veselilo. Bili smo vrlo kreativni u izradi maski od gipsa, kao i u raznim ponuđenim likovnim sadržajima, a naučili smo i staru pjesmicu „Mi smo male maškare“…
Maškaranje smo zaokružili još jednim starinskim običajem – pečenjem fanjki. Otišli smo u posjetu kod bake Hrvatić koja je za djecu pripremila fine domaće fanjke, a u izradi istih mogli su se  okušati I sami. Djeca su se ugodno osjećala i lijepo se zabavila na druženju kod obitelji Hrvatić Padovan te im ovim putem zahvaljujemo što su nas tako lijepo ugostili i počastili.
Ispred nas je još predstava u vrtiću, a onda se veselimo proljeću koje nam kuca na vrata.

Odgojiteljice: Tihana i Dubravka

Skip to content