Fašnik, fašnik veseli smo svi

Objavljeno : 19. velj 2024.

Fašnik, fašnik veseli smo svi

 

Veselje maskenbala stiglo je u skupinu Žirafice. Veljaču smo odlučili započeti šarenim klaunom i aktivnostima vezanim uz temu maskenbala.

Poznati Klaun Čupko i njegove pjesmice svakodnevno su svirale u skupini, a djeca su razvijala glazbeno pamćenje pjesmice Fašnički ples. Razvojem glazbenog senzibiliteta, plesanjem smo razvijali ritam i pokret. Raznim slikovnicama, pričama i dramatizacijama obilježili smo tjedan maskenbala. Djeca su manipulirala raznim stolnim igrama kojima razvijaju motoriku, operativno pamćenje i spoznaju. Bilo je tu slagalica klauna, klasifikacija po boji i obliku te raznih umetaljki. Djeca su se imala prilike i likovno izraziti bojeći klaunove šešire i svatko je mijesio i izradio svoje fašničke krafne.

Tjedan uoči maskenbala djeca su se mogla kostimirati i donijeti maske u skupinu što je bio jedan veliki poticaj na simboličku igru. Uživali smo gledajući predstavu Tri praščića i prehlađeni vuk, koja je malo drugačija od one koju mi znamo. Vuk je u ovoj priči dobar i prehlađen te samo traži maramice, ne želi pojesti praščiće. Pouka priče je da kad kišemo ruku stavljamo na nos da se i drugi ne razbole. Nastavljamo aktivnosti sa crvenom bojom ljubavi, pogledajte našu galeriju.

 

Odgojiteljice: Katarina i Danijela

 

Skip to content