GLAZBENE ZVJEZDICE

Objavljeno : 29. sij 2019.

GLAZBENE ZVJEZDICE

Glazba omogućuje djeci vlastiti, originalni način samoizražavanja. Kroz sviranje i ples djeca pokazuju ono što možda u svakodnevnim situacijama ne bi pokazala. Glazba vodi djecu prema višem stupnju razvoja.

Glazbeni instrumenti su naprave ili predmeti čija je svrha proizvođenje zvukova. Uočavajući velik interes za glazbu odgojiteljice su primijetile da su baš glazbeni instrumenti ono što djeci odgojne skupine „Zvjezdice“ treba.

Sviranje ublažava stres. Svi imamo dana kada smo pod tolikim stresom da samo želimo uzeti pauzu od svega. Osjećamo se opušteno kada slušamo blagu i umirujuću glazbu. Sviranje instrumenata može opustiti i više, pogotovo ako ste vi onaj koji svira. Svatko od nas ima barem dva glazbena instrumenta, a to su glas i tijelo. Ponekad za glazbeno stvaranje i sviranje samo oni nisu dovoljni.

Glazbeni kutić obogatili smo novim instrumentima zahvaljujući roditeljima naše odgojne skupine. Instrumenti su izrađeni na radionici koja je održana 17. siječnja 2019. Kroz igru roditelji su i sami pokazali svoje instrumente (glas i tijelo) te izradili bubnjeve, palice, razne zvečkice, instrumente s ključevima, šuškalice, strugalice i čarobne štapove s lepršavim vrećicama. Već sljedeći dan djeca su provela istražujući zvuk i otkrivajući što sve može pojedini instrument.

 Odgojiteljica Antonia i med.sestra Sonja

 

Skip to content