,,GLJIVICE” PEKLE MEDENJAKE

Objavljeno : 24. pro 2018.

,,GLJIVICE” PEKLE MEDENJAKE

Prosinac je vrijeme kada u vrtiću provodimo različite zanimljive aktivnosti na temu dolazećega blagdana ,,Božića”. Počevši s izradom čizmica za Sv. Nikolu, adventskog vjenčića, adventskog kalendara, sijanja pšenice, izrada nakita za bor i izrada božićnih čestitki. Dakle, vrijeme prije Božića obiluje radnim, životno-praktičnim i istraživačko-spoznajnim aktivnostima te raznovrsnim igrama.

Mi smo u skupini ,,Gljivice” prošli tjedan proveli nekoliko zanimljivih  aktivnosti na temu “božićni kolačići”.                  Prvo smo napravili kolačiće-tortice od musgumi pjene koje nam služe za simboličku igru u obiteljskom centru. Od domaćeg plastelina smo izrezivali kolačiće prigodnih motiva (borić, srce, zvjezdica) i ukrašavali ih šarenim mrvicama. U tome smo postali tako vješti da smo se okušali i u izradi pravih pravcatih medenjaka. Umiješano tijesto medenjaka valjali smo i izrezivali oblike, posložili ih u veliku tepsiju te odnijeli na pečenje tetama kuharicama u kuhinju. Istražili smo i isprobali sve okuse i mirise sastojaka: med, narančina korica, cimet, vanil šećer, šećer u prahu, limun.

Uživali smo u radu, učenju novih vještina, ali još više u pečenim mirisnim slatkim medenjacima i stvorenoj božićnoj čaroliji.

Odgojiteljice: Martina i Ljiljana

 

 

 

Skip to content