Govorne i društvene igre

Objavljeno : 11. lip 2019.

Govorne i društvene igre

Svako dijete zna kako se zove, ali kako saznati sa kojim glasom počinje njegovo ime? Treba puno pričati i dobro slušati dok glasno izgovaramo riječi, imena… Tako smo i mi uz igre i puno slušanja sebe i prijatelja, odgojiteljica učili čuti koji je prvi glas onoga što izgovaramo. Uz to smo predočili i sliku toga glasa i saznali kako izgleda. Tako smo saznali i što sve još počinje s tim istim glasom, te tako upoznali slova. Svatko je svoje početno slovo obojio i ukrasio po želji. Igrali smo se tijestom, mijesili i tako oblikovali svoja imena. Tko je znao svoje je ime napisao na velikom papirom. Zbog toga su bili jako ponosni, kada su uspjeli.

Djeca znaju i koliko imaju godina. Neki imaju 4. neki 5 .godina, ali kada treba toliko nečega pridružiti, ne ide uvijek lako. Zato smo kroz razne Društvene igre brojanja igrali se i takmičili. Kroz priče o brojevima, igre “Školice”, igre kretanja ,,Crvena kraljica 1,2,3″ i kroz druge igre djeci smo približili količinu.

U svakodnevnim aktivnostima uvijek se može pronaći način da nešto brojimo ili imenujemo, da slušamo i čujemo na koji glas počinje neka riječ. Dragi roditelji tako se igrajte i vi sa djecom.

 

Odgojiteljice: Marina i Ana

Skip to content