HUMANITARNA AKCIJA ZVONČIĆA I SOVICA

Objavljeno : 18. lis 2018.

HUMANITARNA AKCIJA ZVONČIĆA I SOVICA

Svjetski dan zaštite životinja je međunarodni dan koji se obilježava 4. listopada svake godine, posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji.

Naši “Zvončići” i “Sovice”  sa svojim odgojiteljicama razgovarali su  o svojim kućnim ljubimcima i o tome kako se za njih brinu. Pričali su i o tome kako životinje pokazuju osjećaje i možemo li ih mi rastužiti ili usrećiti. Neizbježna je bila i priča o azilima napuštenih životinja te o tome kako se one tamo osjećaju …

Primjerima pozitivnog i negativnog odnosa prema živim bićima iz stvarnog života, otvorili su djeci novo područje promišljanja te su odgojiteljice dogovorile akciju prikupljanja hrane za napuštene pse u azilu „Šinterice dobrog srca“ u Koprivnici. Nakon što smo prikupili hranu posjetile su nas volonterke – Šinterice.  Djeca su vrlo rado postali „ poslanici “zaštitnika životinja, kako su samo bili  ponosni  kada su zajedno sa volonterkama pakirali hranu i nosili u auto. Na kraju susreta  obećali su volonterkama  kako će čuvati svoje životinje i brinuti se o njima.

 

Skip to content