IGRA SLASTIČARNE U PČELICAMA

Objavljeno : 9. srp 2019.

IGRA SLASTIČARNE U PČELICAMA

Sladoled postoji u raznim oblicima, okusima i pakiranjima. Možemo ga kupiti u trgovini ili u slastičarni. Puno ga jedemo tijekom ljetnih mjeseci i zato smo se odlučili napraviti aktivnosti na temu sladoleda.

Djeca su znala da se sladoled kupije u trgovinama, no nisu znali imenovati slastičarnicu. Većina djece je znala da se sladoled nalazi u škrinji jer je tamo hladno kako se ne bi otopio. Vole razne vrste sladoleda: zeleni, bijeli, žuti, ljubičasti, od čokolade i banane, a najviše djece voli sladoled od cedevite.

Djeci smo ponudile razne aktivnosti: sliko-priču o zecu i pingvinu, izrada kuglica sladoleda od crvenog i smeđeg tijesta koje ima miris po jagodi i čokoladi, manipultivnu igru s ciljem uočavanja sličnosti i razlika, slikanje sladoleda u kornetu, lijepljenje i crtane. Oformile smo centar za igru slastičarne u kojem smo djeci ponudile: papirnate kornete, čaše i žlice za sladoled, čaše za sok, kuglice- loptice, kuglice od tijesta, novac za kupnju, stolove i stolice. Djeci je igra jako zanimljiva. Kroz igru djeca uočavaju odnose veličina, imenuju boje, brojeve i razne vrste sladoleda.

Odgojiteljice Renata Kovačić i Ana Zalar

 

 

Skip to content