ISKRICE I CVRČAK

Objavljeno : 13. ruj 2022.

ISKRICE I CVRČAK

Novu pedagošku godinu započeli smo u novoj sobi dnevnog boravka. Svaki početak počinje upoznavanjem i istraživanjem novog prostora, stoga su Iskrice prvih nekoliko dana provele u tim aktivnostima.

Centar koji je izazvao najviše interesa je istraživački centar. U njemu se nalazi terarij u koji smo stavili cvrčka kojeg smo pronašli u prostoru vrtića. U početku djeca su promatrala cvrčka, a nakon toga su počeli postavljati razna pitanja. S obzirom da su djeca bila vrlo zainteresirana, odlučile smo im pripremiti materijale i igre pomoću kojih su djeca razvijala spoznaju. Slušali smo zvukove raznih kukaca na radiju, oponašali pokrete kukaca, tražili kukce na igralištu i uspoređivali ih s cvrčkom.  Kako bi poticali koncentraciju i pamćenje, gledali smo basnu Cvrčak i mrav na videozapisu, slušali priču  Vrlo tihi cvrčak, stihove Romantičan cvrčak i pjevali pjesmicu Kad bih bio cvrčak.
Ponudile smo im razne igre kao što su: Pogodi zvuk kukca, Pronađi kukca, Koji kukac nedostaje?. Djeca su nacrtala cvrčka i izradila ga od papirnatih tuljaca. Djeca će i dalje voditi brigu o cvrčku u terariju i nestrpljivo isčekivati da cvrčak izađe iz pijeska ili rupe u koju se sakrio.

 

„Kad bih bio cvrčak, svirao bih s grane i rado se s djecom igrao sve dane…“

 

Odgojiteljice: Renata i Lana

 

Skip to content