ISKRICE I LJETNE IGRE

Objavljeno : 27. srp 2020.

ISKRICE I LJETNE IGRE

Igrama na zraku u ljetnom razdoblju djeca eksperimentiraju s različitim igračkama i materijalima. Najdraže igre u ove ljetne dane su igre vodom i pijeskom. Voda kao vrlo podatljiv i većini djece ugodan element posebno privlači dijete u igri, omogućavajući najraznovrsnija istraživanja i manipuliranja. Kroz protekli period naučili smo ponešto i o morskim životinjama iz raznih slikovnica, dječje ilustrirane enciklopedije i didaktičkih igri: ribice po veličini – umetaljke, pronađi i pridruži isto,  pecanje štapovima s magnetom.

Poticali smo govornu komunikaciju kroz male scenske improvizacije lutkicom na štapu (ribice) i kroz simboličke igre. Pastelama smo oslikavali mornarske kape, kistovima oslikavali platnenu podlogu (valove), ljepili šarene ljuskice na ribice od kolaž-papira, bojali ribice drvenim bojicama. Izradili smo brodiće koje smo vozili po zamišljenom moru. Eksperimentirali smo što u vodi pliva, a što tone (jedrilice od stiropora, školjke, kamenčići, spužvice). Radili smo „šareno more i morsko dno“ (zajednički rad) od pijeska, kamenčića, školjkica, svjetlucavih šljokica i ribica različitih veličina. Našim likovnim radovima uredili smo i „morski kutić“ u garderobi.

Nuđeni materijali stimulirali su djecu i predstavljali svojevrstan izazov za njih. Pomoću istraživanja i otkrivanja djeca su testirala svoje ideje i na sebi svojstven način dobila neke, za njih nove informacije i saznanja.

U narednim danima nastavit ćemo i dalje sličnim i zanimljivim igrama.

Odgojiteljica Diana i med. sestra Sonja

 

 

Skip to content