IZLET

Objavljeno : 30. lip 2021.

IZLET

Na samome kraju ove pedagoške godine, odlučili smo se izvesti u šetnju i na piknik do Staroga Grada te nam je usputna stanica bila “Hrvatska Sahara” i muzej u Starome gradu.

Rano ujutro, kad smo se svi okupili i doručkovali, djecu zaštitile od sunca i uputili smo se prema prvoj stanici našeg izleta, “Hrvatskoj Sahari” kad sunčeve zrake još nisu bile toliko jake (razvoj pokretljivosti).

Po dolasku do “Hrvatske Sahare”, djeca su s nestrpljenjem čekala da uđu i vide koje životinje stanuju iza te velike ograde. G.Hodalić proveo nas je kroz cijelo dvorište, upoznao nas sa svakom od životinja koja se nalazi u “Hrvatskoj Sahari”(razvoj pozitivnih emocionalnih stanja, stjecanje iskustva o prirodnoj okolini, razvoj operativnog mišljenja) , ispričao nam poneku anegdotu i zanimljivost o nekim životinjama. Od silnog oduševljenja životinjama, Zvjezdice su zaboravile na pitanja koja su željela upitati g. Hodalića, bili su okupirani dodirivanjem i maženjem deva, konja, magaraca, ovaca i drugih životinja koje su nam znatiželjno prišle. Zahvalili smo se g.Hodaliću i uputili se na kratko osvježenje na livadu.

Na livadi su djeca odmorila, osvježila se hladnim sokovima, voćem i grickalicama, poigrala se loptom (dodavanje i hvatanje lopte-razvoj koordinacije i preciznosti pokreta, razvoj odnosa s vršnjacima), na dekama su drvenim bojicama oslikali lepezu kojom su se zatim hladili (razvoj fine motorike šake i složenih senzornih vještina) te smo razgovorom i kratkom pitalicom ponovili ono što već djeca znaju od ranije o domaćim i divljim životinjama i ono što su čula u razgovoru s g.Hodalićem u “Sahari” (razvoj slušanja i razumijevanja govora, govornih vještina).

Nakon kratkog osvježenja i igre, posjetili smo Interpretacijski centar Picokijade u utvrdi Stari grad u kojemu se djeci najviše svidjela utvrda Staroga grada sastavljena od lego kockica.

Uslijedio je piknik na dekama ispod velikog stabla nakon kojeg smo kratko predahnuli i vratili se u vrtić gdje su djeca pošla odmoriti nožice koje su jedva čekale zasluženi popodnevni odmor.

Odgojiteljice Ivana i Elizabeta

 

Skip to content