JESEN JE SVUDA OKO NAS

Objavljeno : 28. lis 2019.

JESEN JE SVUDA OKO NAS

Prvi dan jeseni najavila nam je odgojiteljica Maja iz skupine „Leptirići“ došavši  u našu sobu s košarom punom jesenskih plodova i pjevajući jesensku pjesmicu.

Djeca su u vrtić donosila razne plodove jeseni iz vrta, voćnjaka…Napravile smo djeci igru U VRTU tako da su kroz igru (sadnja i branje povrća) brojali i imenovali razno povrće. U centru za igru kuhinje uočili su strukturu i doživjeli miris raznog povrća tako da su ga rezali noževima. Odvojili su koštice koje smo osušili i pospremili za sadnju u proljeće. Izradile smo razno voće od papira (jabuka, šljive, kruške) kojim su djeca manipulirala na razne načine (branje s grana, vaganje, brojanje, imenovanje boja i veličina). U likovnom centru djeca su modelirala, slikala i radili su otiske pomoću balona. Pjevali smo razne pjesmice o jeseni. Poseban interes pokazali su za igru PIŠI-BRIŠI u centru početnog čitanja i pisanja te za sliko-priču MEDO BERE KRUŠKE koju su gledali u posebnom uređaju za gledanje priča. Svako dijete ispričalo je priču na svoj način. Djeci naglašavamo važnost voća i povrća u svakodnevnoj prehrani.   Za zdravo tijelo važne u i tjelovježbe, a mi ih svakodnevno provodimo u našoj sobi. Napravili smo si sami bočice za vježbanje (punjenje pijeskom i lijepljenje fotografija voća i povrća).

Često promatramo promjene u prirodi kada izađemo na igralište, u šetnji ili gledajući kroz prozor. Uočili smo promjene boje lišća,  osluškivali smo šuštanje lišća u krošnji drveta i trljajući suho lišće u našim rukama. Jednom nas je u šetnji uhvatila kiša i djeca su se tome posebno veselila.

Odgojiteljice Renata i Anita

 

 

 

Skip to content