JESEN U JAGODICAMA

Objavljeno : 17. stu 2018.

JESEN U JAGODICAMA

Jesen je godišnje doba koje nam nudi mnoštvo poticaja za stvaralačke igre i učenje.

Šetajući tako okolicom vrtića djeca su pokazivala na lišće te ga tražila. Zajedno s odgojiteljicama nabrali su puno lišća koje smo našim baby-busevima vozili u vrtić što je djeci bilo izuzetno zanimljivo. Djeca su lišće iz košare nosila, prenosila, njima punila i praznila, trgala, bacala u zrak i od sreće skakala. Okušala su se djeca i u likovnoj aktivnosti temperom slikajući jesnskim bojama naših ubranih listova.

Narednih nekoliko puta nabrali smo mnogo žireva i češera te se kroz razne aktivnosti susreli i sa orasima, kestenima, bundevama i kukuruzom. Plodovi naše bogate jeseni poslužili su nam za razne manipulativne igre. Umetajući tako plodove kroz razne manje i veće otvore, puneći i prazneći, noseći, kuhajući i sl. razvijali smo naše ručice i prstiće te logičko i stvaralačko mišljenje i kreativnost.

Kušajući naše drago jesensko voće-kruške, jabuke i grožđe te pečene kestene, čari jeseni istražili smo i ustima kao i sluhom osluškujući šuškanje lišća te pjevajući pjesmice “Kruška,jabuka, šljiva”, “Žir”..

Odgojiteljica Maja P. i med.sestra Đurđa G.

 

Skip to content